30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn arest după ce a atacat poliţiştii cu pietre şi un topor

În arest după ce a atacat poliţiştii cu pietre şi un topor

Judecătoria Craiova a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 48 de ani, judecat pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Potrivit oamenilor legii, după ce şi-a agresat fiul şi soţia, a atacat şi poliţiştii care încercau să pună în aplicare un ordin de protecţie. Incidentul a avut loc pe 5 decembrie 2022, în comuna doljeană Bulzeşti. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 6 decembrie.

Poliţiştii doljeni au explicat că scandalul a început pe o stradă din comuna Bulzeşti.

„La data de 05 decembrie 2022, un bărbat a sesizat poliţiştii Secţiei Rurale Pieleşti cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Bulzeşti, o femeie este agresată de soţ. Poliţiştii s-au deplasat la Centrul Medical de Permanenţă Bulzeşti, unde femeia de 39 de ani fusese transportată, împreună cu fiul acesteia, de 19 ani. S-a stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, cei doi ar fi fost agresaţi fizic de bărbat”, au precizat oamenii legii.

Mai departe, poliţiştii au emis un ordin de protecție provizoriu faţă de bărbatul de 48 de ani.

Poliţiştii, atacaţi cu pietre şi un topor

Ulterior, oamenii legii au mers la locuinţa bărbatului pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie. Bărbatul a refuzat să părăsească locuinţa şi a început alt scandal. A ameninţat poliţiştii şi a aruncat cu pietre în ei. Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă un foc de averisment.

„Mai mult decât atât, bărbatul a aruncat către poliţişti şi cu o ţeavă metalică, iar ulterior cu un topor, fără ca vreun poliţist să fie vătămat, poliţiştii executând un foc de avertisment. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, bărbatul fiind imobilizat şi condus la sediul Secţiei de Poliţie pentru cercetări”, au mai explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Judecat în stare de arest preventiv pentru ultraj

Pe data de 6 decembrie, bărbatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova. La sfârşitul lunii martie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Hotărârea instanţei a fost contestată la de bărbatul arestat la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins acţiunea ca nefondată. Tot în decembrie, inculpatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi se află în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS