22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă cadavre, găsite în clădirea prăbușită din Marsilia

Două cadavre, găsite în clădirea prăbușită din Marsilia

Salvatorii au găsit două cadavre în molozul clădirii care s-a prăbușit, duminică, în urma unei explozii în orașul-port Marsilia, din sudul Franței.

Anterior, autoritățile franceze au declarat că opt persoane erau date dispărute, posibil prinse sub darâmături, potrivit CNN. „Având în vedere dificultăţile deosebite de intervenţie, extragerea (corpurilor de la locul exploziei) va dura”, au precizat pompierii. Cele două cadavre urmează să fie identificate.

Eforturile de salvare sunt complicate de un incendiu care arde printre dărâmături
Eforturile de salvare sunt complicate de un incendiu care arde printre dărâmături

O „explozie violentă” a zguduit clădirea în jurul orei 12.30, ora locală, potrivit primarului din Marsilia, Benoît Payan. „Continuăm să facem totul pentru a duce la bun sfârşit operaţiunile de salvare”, a adăugat el. „Toate serviciile primăriei oraşului, însoţite de serviciile statului, sunt pe deplin angajate pentru a continua căutările”.

Autoritatea franceză pentru locuințe a declarat că 179 de persoane au fost evacuate de pe amplasament.

Eforturile de salvare sunt complicate de un incendiu care arde printre dărâmături, a spus ministrul de interne Gerald Darmanin, aflat la fața locului.

Darmanin a spus că salvatorii sunt îngrijorați de faptul că apa ar outea pune în pericol viața oricăror supraviețuitori îngropați.

Citește și: Funcționarii publici din prefecturi intră în grevă generală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS