22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi imigranți morți, 20 dispăruți în Marea Mediterană, după ce o barcă s-a scufundat

Doi imigranți morți, 20 dispăruți în Marea Mediterană, după ce o barcă s-a scufundat

Doi imigranți morți, 20 dispăruți în Marea Mediterană. Acesta este bilanțul după scufundarea unei bărci între Tunisia şi Italia, potrivit ONG-ului german ResQship.

Nadir, nava ONG-ului, a salvat 22 de persoane după acest naufragiu din noaptea de sâmbătă spre duminică. Acestea au fost debarcate ieri după-amiază pe insula italiană Lampedusa, a precizat Stefen Seyfert, responsabil ResQship.

Printre acestea se aflau bărbaţi, femei şi copii în special din Coasta de Fildeş, Mali şi Camerun.

O femeie însărcinată a fost salvată şi corpurile a doi bărbaţi au fost recuperate, a spus el, potrivit France 24.

În total, aproximativ patruzeci de migranţi se aflau la bordul acestei ambarcaţiuni care a părăsit Sfax, în Tunisia, a spus Stefen Seyfert.

„Am făcut tot ce am putut pentru a salva mai mulţi oameni, dar nu am reuşit”, a adăugat el, salutând „buna cooperare” cu paza de coastă italiană.

Printre supravieţuitori se află nouă femei, iar 18 persoane au dispărut pe mare. Ele ar fi plătit 3.000 de dinari tunisieni (aproximativ 900 de euro) pentru a se urca la bordul micii ambarcaţiuni.

Migranții își riscă viața

Acest incident este cel mai recent dintr-o serie de dezastre din Marea Mediterană. Zeci de migranți care încercau traversarea s-au înecat și alți zeci au trebuit să fie salvați de pe vasele pe care erau.

În ultimele zile, mii de migranţi au debarcat pe insula Lampedusa, în largul coastei de est a Tunisiei, la bordul propriilor ambarcaţiuni sau al vedetelor pazei de coastă italiene.

Poziţia geografică a Italiei face din aceasta o destinaţie pentru solicitanţii de azil care traversează din Africa de Nord în Europa.

Potrivit Ministerului de Interne de la Roma, peste 14.000 de migranţi au debarcat în Italia de la începutul anului. Italia se plânge de numărul mare de migranți care sosesc pe țărmurile sale.

Citește și: Târgul de Paşte de la Craiova, între promovare şi mirajul realului succes

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS