14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVameș plasat în arest la domiciliu în dosarul treceri fictive ale unor tiruri prin Vama Siret

Vameș plasat în arest la domiciliu în dosarul treceri fictive ale unor tiruri prin Vama Siret

Un vameș a fost plasat în arest la domiciliu și un altul este cercetat în libertate în dosarul treceri fictive ale unor tiruri prin Vama Siret.

Dosarul este instrumentat de structura regională din Iași a Parchetului European. Faptele s-ar fi comis în urmă cu mai bine de cinci ani.

După perchezițiile de marți, la audieri la sediul Parchetului European din Iași a fost adus un singur lucrător vamal. Bogdan Dorobanțu este acuzat de comiterea infracţiunii de folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte, Acestea au avut ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor bugetului Uniunii Europene.

Procurorii au cerut arestarea sa, dar un judecător de drepturi și libertăți a decis să-l plaseze în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Din cele 50 de tiruri care ar fi trecut fictiv prin Siret, 49 au fost procesate de vameșul reținut.

Constantin Ostrovan este pus sub acuzare pentru exporturi fictive de tutun și produse de pipă aduse din Turcia și Emiratele Arabe Unite. Scopul vameșului a fost de a eluda plata unor taxe și accize. Prejudiciul ar fi de peste 650.000 de euro, potrivit europafm.ro.

Pentru a documenta faptele din acest dosar s-au derulat și 8 percheziții, la domiciliile unor vameși, dar și la sediul Biroului Vamal Siret Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate diferite sume de bani, iar cinci locuințe au fost puse sub sechestru.

Citește și: Codurile penale în varianta lui Predoiu au fost adoptate de Parlament

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS