25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCodurile penale în varianta lui Predoiu au fost adoptate de Parlament

Codurile penale în varianta lui Predoiu au fost adoptate de Parlament

Codurile penale în varianta lui Predoiu au fost adoptate de Parlament cu 168 de voturi pentru, 75 contra și 20 de abțineri.

UDMR a votat împotriva proiectului de lege dar PSD și PNL au reușit să adune voturile necesare .

Camera Deputaților a adoptat modificarea Codului de Procedură Penală (INQUAM Photos Octav Ganea)
Camera Deputaților a adoptat modificarea Codului de Procedură Penală (INQUAM Photos Octav Ganea)

Camera Deputaților a adoptat miercuri, proiectele de lege care vor modifica din nou Codurile Penale. Prin votul dat în Parlament nu s-a institut un prag la abuzul în serviciu deși Curtea Constituțională solicita acest lucru. La început pragul a fost de 250.000 de lei, apoi 9000 de lei, pentru ca în final să se renunțe definitiv la prag.

SRI revine în anchetarea dosarelor penale

De asemenea SRI revine în anchetarea dosarelor penale, mai exact pot fi folosite ca probe interceptările SRI făcute pe mandate de siguranță națională și în cazul dosarelor de corupție. Cele două proiecte de lege adoptate vor fi contestate la Curtea Constituțională a anunțat AUR.

După votul care elimina pragul pentru abuz, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o ieșire nervoasă de la tribuna plenului și a acuzat opoziția că nu face decât să critice: „Vă înfășurați în cabluri. Așa veți rămâne în istorie”.

”Ați stat și v-ați uitat la ele (…) După dezbateri complicate a fost adoptat acest proiect. Stați, vorbiți și nu faceți nimic (…) Noi dezbatem (…) și lăsăm ceva în Monitorul Oficial (…) Deci noi suntem de vină că adoptăm într-un an 7 legi de consolidare a justiției? Voi nu faceți nimic decât să ne dați lecții (…) Aveți o limită” Nu faceți decât să vorbiți și să vă înfășurați în cabluri și așa o să rămâneți în istorie. De bine, de rău, această coaliție a făcut ceva”, a strigat Predoiu de la tribună.

Citește și: Măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă pentru șomeri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS