21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn cunoscut blogger militar rus a fost ucis într-un atentat la Sankt Petersburg

Un cunoscut blogger militar rus a fost ucis într-un atentat la Sankt Petersburg

Un cunoscut blogger militar rus a fost ucis într-un atentat la Sankt Petersburg. El are și corespondent de război care transmitea reportaje din Donbas.

Potrivit unor surse din anchetă, bomba artizanală a avut echivalentul a 200 de grame de TNT și a fost ascunsă într-o statuetă. Aceasta a fost adusă în cafenea de o tânără care a amplasat-o lângă blogerul rus. Alte 16 persoane au fost rănite în atentat.

Cafeneaua în care a avut loc atentatul aparținea structurilor grupului de mercenari Wagner. În fiecare weekend aici aveau loc dezbateri pe tema situației din Ucraina.

Unul dintre cei mai influenți bloggerii militari

Bloggerul militar Vladlen Tatarsky, al cărui nume real era Maxim Fomin, avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram. El a fost unul dintre cei mai importanți dintre bloggerii militari influenți care au oferit un comentariu deseori critic despre războiul Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters.

S-a numărat printre sutele de participanți la fastuoasa ceremonie de la Kremlin din septembrie anul trecut, când a fost proclamată anexarea de către Rusia a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina, o mișcare pe care majoritatea țărilor din cadrul ONU au condamnat-o ca fiind ilegală.

Vladlen Tatarsky, originar din Makiivka, avea 40 de ani. În 2014, el a luptat de partea RPD, iar ulterior s-a mutat la Moscova. Acolo a început să se numească scriitor și soldat.

Dacă Tatarsky a fost cel vizat, ar fi al doilea asasinat pe teritoriul rus al unei figuri proeminente asociate cu războiul din Ucraina, după Daria Dughina, fiica unui ultranaţionalist, ucisă în august în explozia maşinii în care se afla.

Citește și: O șoferiță și-a pierdut viața în apropiere de Nădlac

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS