10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 115 migranți intenţionau să iasă ilegal din ţară

(VIDEO) 115 migranți intenţionau să iasă ilegal din ţară

-

115 migranți intenţionau să iasă ilegal din ţară și au fost depistați de poliţiştii de frontieră din vestul țării.

115 cetăţeni străini intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în mijloace de transport sau pe jos. Aceştia doreau să ajungă în mod fraudulos în diferite state din vestul Europei. 

Într-un singur caz, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au fost descoperite 70 de persoane ascunse într-un automarfar. Într-o altă situaţie au fost depistaţi 12 migranţi. Faţă de conducătorul autoutilitarei în care se aflau aceştia a fost dispusă cercetarea în stare de reţinere pentru 24 de ore.

Ieri, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români. Ei transportau paleți și polistiren, pentru societăți comerciale din Cehia și Austria.

Ascunși într-un tir și o autoutilitară

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport, în compartimentul pentru marfă al unuia fiind descoperite ascunse 70 de persoane, respectiv 23 de cetăţeni străini în cel de-al doilea, o autoutilitară.

Aceștia sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt și India, cu vârste între 20 și 54 de ani. Toți au intrat legal în România în baza documentelor personale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de șoferi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți.

Alți migranți, dar la Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni, din Punctul de Trecere a Frontierei Petea, au depistat doisprezece cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Ei erau ascunși într-un loc special amenajat (perete dublu) al unei autoutilitare condusă de un român. Mașina, cu numere de înmatriculare specifice Poloniei, era radiată din circulație.

Mașina și persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că toți cei doisprezece sunt cetăţeni din Bangladesh și au intrat legal în România, având permise de muncă.

Pe numele cetățeanului român, procurorului de caz a dispus cercetarea în stare de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, urmând ca în cursul acestei zile să fie propus instanţei pentru arestare preventivă.

10 migranți la Sânnicolau Mare

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat, în urma unei acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, zece cetăţeni străini din Maroc, India, Nepal și Pakistan, care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Toţi cei 115 cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Citește și: Fostul deputat Octavian Goga, arestat preventiv pentru fraudă cu fonduri europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS