10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul deputat Octavian Goga, arestat preventiv pentru fraudă cu fonduri europene

Fostul deputat Octavian Goga, arestat preventiv pentru fraudă cu fonduri europene

Fostul deputat Octavian Goga a fost arestat preventiv pentru fraudă cu fonduri europene, potrivit Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș.

În același dosar mai sunt cercetate alte două persoane fizice, dintre care două administratori ai unor societăți comerciale. Acestea sunt acuzate de complicitate, folosirea sau prezentare de documente ori declarații false, pentru obținerea pe nedrept de fonduri eropene.

În perioada 22 august 2018 – prezent, inculpatul Goga Octavian, împreună cu administratorul de drept al societății pe care o controla, ar fi creat condiții artificiale pentru accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect „Construire ferma vaci de lapte în loc. Araci”.

Cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți doi, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, care atestau fictiv executarea unor lucrări și livrarea unor materiale de construcții, în scopul îndeplinirii condițiilor impuse de finanțator.
Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute fonduri nerambursabile în valoare totală de 8.358.822 lei.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

La data de 30 martie 2023, judecătorii Tribunalului Mureș au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a trei inculpați, respectiv Goga Octavian și alte două persoane fizice.

Citește și: (VIDEO) Vâlcea: Pieton rănit grav de o automacara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS