20.6 C
Craiova
marți, 30 mai, 2023
Știri de ultima orăEvenimentUn american urmărit internaţional, prins în România

Un american urmărit internaţional, prins în România

Un american urmărit internaţional a fost prins în România. Acesta era urmărit internaţional pentru conspiraţie la revoltă şi revoltă, fapte comise în California şi alte state din SUA în peroada 2016 – 2018. El a fost prins la Bucureşti.

Bărbatul, Robert Rundo, ar fi printre fondatorii unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe. Organizaţia s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă.

”La data de 29 martie, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, în Bucureşti, un bărbat, de 33 de ani, cetăţean american. Acesta era urmărit internaţional de autorităţile judiciare americane pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă”, a transmis, vineri, Poliţia Română, conform News.ro.

Autorităţile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie

Sursa citată a precizat că, faţă de bărbat, autorităţile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie în vederea extrădării. Din aceasta rezultă că, în intervalul decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California şi în alte părţi ale S.U.A., bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic şi să folosească tactici de luptă şi violenţă fizică împotriva persoanelor şi grupurilor care nu au susţinut ideologia lor.

Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe

Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă. Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marţiale pentru membrii mişcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie”, se mai arată în informarea Poliţiei Române.  

De asemenea, împreună cu alţi reprezentanţi ai mişcării, ar fi postat online videoclipuri şi imagini cu aceştia, în timp ce efectuau pregătiri militare de luptă corp la corp. Acestea erau intercalate cu imagini şi clipuri video în care aceştia agresau persoane la întrunirile politice, însoţite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremaţie a rasei albe.

Bărbatul urmărit internaţional a fost prezentat procurorului de caz

”În urma depistării, bărbatul urmărit internaţional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea sa, iar, la data de 30 martie a.c., un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării”, a mai transmis IGPR.

Surse apropiate anchetei afirmă că este vorba despre Robert Rundo – membru al “Rise Above Movement” – R.A.M.

În prezent, cetăţeanul american se află încarcerat în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: Un contrabandist de ţigări a intrat cu maşina în autospeciala poliţiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS