14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat după ce a strâns de gât un poliţist

Doljean arestat după ce a strâns de gât un poliţist

Judecătoria Craiova a dispus, duminică, arestarea preventivă a unui bărbat de 40 de ani, din comuna Malu Mare, acuzat de comiterea infracţiunii de ultraj. Potrivit oamenilor legii, sâmbătă, bărbatul a distrus maşina fratele său, după care a atacat un poliţist. Pentru a-şi scăpa colegul, un alt poliţist a tras un foc de avertisment în aer.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că un echipaj de poliţişti a intervenit în urma solicitării fratelui suspectului.

„La data de 25 martie, ora 16.15, polițiștii Secției nr.4 Poliție Rurală Coșoveni au fost sesizați de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Malu Mare, cu privire la faptul că fratele său, de 40 de ani, l-ar fi agresat fizic și i-ar fi distrus autoturismul.

La fața locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Coșoveni care a constatat că bărbatul de 40 de ani, pe fondul unor discuții contradictorii, l-ar fi agresat fizic pe fratele său de 42 de ani. Cu un obiect dur ar fi aplicat mai multe lovituri autoturismului acestuia din urmă”, au explicat oamenii legii.

Aceştia din urmă au mai precizat că scandalul a continuat şi în prezenţa poliţiştilor.

Arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de ultraj

Când au ajuns poliţiştii la locul incidentului, suspectul a devenit şi mai agresiv, mai spun oamenii legii.

„La vederea organelor de poliție, bărbatul de 40 de ani a continuat să se manifeste agresiv şi a fost somat în repetate rânduri să se calmeze. Unul dintre polițiști a folosit împotriva acestuia spray-ul iritant lacrimogen. Bărbatul a continuat actele de violență, prinzându-l pe unul dintre polițiști de gât în încercarea de a-l agresa fizic, moment în care cel de-al doilea polițist a folosit armamentul din dotare, fiind executat un foc de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime omenești. Bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție pentru audieri”, mai spun poliţiştii doljeni.

Sâmbătă, după ce a fost audiat, bărbatul de 40 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat de comiterea infracţiunii de ultaj. Duminică, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de bărbatul arestat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS