13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbatul din Podari care şi-a bătut fetiţa, condamnat cu executare

Bărbatul din Podari care şi-a bătut fetiţa, condamnat cu executare

Judecătoria Craiova a condamnat la un an şi două luni de închisoare un bărbat de 35 de ani, din comuna Podari, deferit justiţiei pentru violenţă în familie. Poliţiştii au stabilit că, în seara zilei de 26 septembrie 2022, bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri fiice sale de 4 ani. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat.

Potrivit oamenilor legii, poliţiştii au fost sesizaţi în dimineaţa zilei de 27 septembrie 2022, de o educatoare.
„În dimineaţa zilei de 27 septembrie, poliţiştii Secţiei Rurale Bucovăţ au fost sesizaţi de cadrele didactice din comuna Podari cu privire la faptul că o minoră de 4 ani, din localitate, prezintă urme de violenţă la nivelul feţei.
La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, fiind demarate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Totodată a fost solicitat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj, pentru evaluarea medicală a minorei. A fost informată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

În fapt, bărbatul este bănuit că în seara zilei de 26 septembrie, în timp ce se afla în locuinţa comună, i-ar fi aplicat mai multe lovituri fiice sale de 4 ani, aceasta necesitând îngrijiri medicale”, au explicat poliţiştii doljeni.

Pedeapsă cu executare pentru violenţă în familie

Pe 29 septembrie 2022, bărbatul de 35 de ani a fost arestat preventiv. Măsura preventivă a fost dispusă de magistraţii de la Judecătoria Craiova. În noiembrie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunâat la sfârşitul lunii februarie. Bărbatul şi-a recunoscut fapta pentru a avea parte de o reducere a pedepsei. A fost condamnat la un an şi două luni de închisoare.

Instanţa a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de procurori în numele fetiţei de patru ani şi l-a obligat pe bărbat să-i achite suma de de 10.000 de lei cu titlu de daune morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Primul termen pentru judecarea apelului a fost stabilit pentru data de 12 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS