21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean de 21 de ani, condamnat definitiv pentru violarea unei femei de 81 de ani

Doljean de 21 de ani, condamnat definitiv pentru violarea unei femei de 81 de ani

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formuat de un tânăr de 21 de ani, din comuna Secu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru violare de domiciliu şi viol. Potrivit oamenilor legii, în iunie 2022, tânărul a violat o femeie de 81 de ani, din localitate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că violul a fost sesizat de victimă, o femeie de 81 de ani, din comuna Secu.

„La data de 27 iunie 2022, orele 14.00, poliţiştii Secţiei Rurale Filiaşi au fost sesizaţi de o femeie de 81 de ani, din comuna Secu, cu privire la faptul că ar fi fost victima infracţiunii de viol.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în seara zilei de 26 iunie, un tânăr de 21 de ani, din comuna Secu, ar fi pătruns fără drept în locuinţa femeii şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, împotriva voinţei sale. În urma probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei nr.15 Poliţie Rurală Filiaşi, la data de 27 iunie, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu”, au precizat poliţiştii doljen.

Cinci ani cu executare la Judecătoria Filiaşi

Pe 28 iunie 2022, inculpatul a fost dus la Judecătoria Filiaşi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus artestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. În august, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiaşi, instanţă care s-a pronunţat la începutul şunii decembrie.

Inculpatul a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. A fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de un an şi şase luni, primită într-un dosar de lovire sau alte violenţe.

Condamnat definitiv pentru violarea unei femei de 81 de ani

Hotărârea Judecătoriei Filiaşi a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 21 martie, judecătorii au respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că tânărul de 21 de ani va executa pedeapsa stabilită de instanţa de fond.

Deduce din pedeapsă se scade perioada reţinerii şi arestării preventive (27.06.2022 – 21.03.2023).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS