21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA condus băut şi fără permis, cu soţia gravidă şi doi copii în maşină

A condus băut şi fără permis, cu soţia gravidă şi doi copii în maşină

Judecătorii Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de bărbat condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare pentru dare de mită, conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. În mai 2022, bărbatul a fost depistat de poliţiştii doljeni conducând băut şi fără permis. Avea o alcoolemie de 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Pentru a scăpa de dosarul penal, inculpatul ar fi încercat să mituiască poliţiştii cu 400 de euro. Potrivit anchetatorilor, în maşina condusă de inculpat se aflau soţia acestuia, care era însărcinată la acea dată, dar şi doi copii.

Ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au explicat că bărbatul a fost despistat conducând băut şi fără permis în seara zilei de 21 mai 2022, în localitatea Melineşti.
„În data de 21.05.2022, în jurul orelor 22.30, pe raza comunei Melinești, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția 1 Poliție Rurală Melinești a depistat în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere.
În urma opririi autoturismului, lucrătorii de poliţie au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat oamenii legii.
Aceştia din urmă nu au menţionat că bărbatul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. A fost urmărit de poliţişti până în comuna Cruşeţ, Gorj, unde locuieşte. Anchetatorii au mai precizat că în maşina condusă de bărbat se afla soţia sa şi doi copii.

400 de euro pentru a scăpa de dosar

Anchetatorii au mai precizat că bărbatul le-a promis poliţiştilor 400 de euro pentru a „uita” de dosarul penal.
„Pe timpul derulării acestor activități, conducătorul auto a promis oferirea sumei de 400 euro echipajului pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere. Agenții de poliție au refuzat propunerea conducătorului auto şi au anunțat organele judiciare din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj”, au mai explicat ofiţerii anticorupţie.
Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Anchetatorii au dispus efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant.

A condus băut şi fără permis, condamnat cu executare

Pe 24 iunie 2022, bărbatul a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat în decembrie, înainte de Crăciun. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de reducerea pedepselor. A fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru cele trei infracţiuni comise.
Pentru a dispune executarea pedepsei, instanţa a consemnat că bărbatul şi-a pus în pericol soţia şi copiii, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

„Deși inculpatul a condus autoturismul în jurul orei 22.00, când circulația este mai redusă, în autoturism cu acesta se mai aflau soția acestuia, care la acea dată era însărcinată, dar și cei doi copii minori ai acestora, în vârstă de doar 8 luni, respectiv 10 ani la acea dată, instanța reținând că inculpatul a creat o reală stare de pericol pentru pasagerii autoturismului, dar și pentru ceilalți participanți la trafic, prin modul concret în care a acționat, neoprind la semnalele agenților de poliție și demarând cu viteză pe o distanță semnificativă, pe un drum comunal, dar și pe un drum național. Nu în ultimul rând, se reține că inculpatul a încercat să evite tragerea sa la răspundere penală prin comiterea unei alte infracțiuni, respectiv dare de mită”, se arată în hotărârea instanţei.

Apel respins de Curtea de Apel Craiova

Pe 27 decembrie, inculpatul a formulat apel la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 15 martie, instanţa s-a pronunţat. Judecătorii craioveni au respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că bărbatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.
Din pedeapsă se scade persioada petrecută de inculpat în arest preventiv şi la domiciliu(22 mai 2022– 15 martie 2023).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS