8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins conducând băut şi fără permis, arestat pentru dare de mită

Prins conducând băut şi fără permis, arestat pentru dare de mită

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, duminică, arestarea preventivă a unui bărbat cercetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost depistat de poliţişti conducând băut şi fără permis. Pentru a scăpa de dosarul penal, inculpatul ar fi încercat să mituiască cu 400 de euro agenţii care l-au tras pe dreapta.

Ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au precizat că bărbatul a fost despistat conducând băut şi fără permis sâmbătă seara, în localitatea Melineşti.

„În data de 21.05.2022, în jurul orelor 22.30, pe raza comunei Melinești, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția 1 Poliție Rurală Melinești a depistat în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere.

În urma opririi autoturismului, lucrătorii de poliţie au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat oamenii legii.

400 de euro pentru a scăpa de dosarul penal

Anchetatorii mai susţin că bărbatul le-a promis poliţiştilor 400 de euro pentru a „uita” de dosarul penal.

„Pe timpul derulării acestor activități, conducătorul auto a promis oferirea sumei de 400 euro echipajului pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere.

Agenții de poliție au refuzat propunerea conducătorului auto şi au anunțat organele judiciare din cadrul  DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj”, au mai explicat ofiţerii anticorupţie.

Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a dispus efectuarea unei ecţiuni de prindere în flagrant.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

După acţiunea de prindere în flagrant şi după audieri, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru dare de mită. În cursul zilei de duminică, judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis pe numele inculpatului un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului R.N. pe o durata de 30 zile, începând cu data de 22.05.2022 până la 20.06.2022, inclusiv. Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulata de inculpat prin apărător”, au dispus judecătorii.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS