5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn mort și mai mulți răniți într-un atac cu macetă în biserici din Spania

Un mort și mai mulți răniți într-un atac cu macetă în biserici din Spania

-

Un paracliser a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un preot, într-un atac cu armă albă miercuri seara în biserici din Algeciras, în sudul Spaniei, potrivit Reuters.

Suspectul a fost arestat și se află în custodia Poliției, potrivit time.com.

Autoritățile spaniole au spus că investighează ceea ce ei au numit un posibil incident „terorist”, după ce un bărbat mânuitor de macetă a atacat mai multe persoane din două biserici din orașul-port Algeciras, din sud, ucigând cel puțin o persoană.

Atacul cu armă albă a avut loc în jurul orei 19.00 când bărbatul înarmat a intrat în biserica San Isidro și a agresat un preot, care a fost grav rănit, a spus Ministerul de Interne

Atacatorul s-a dus apoi la o a doua biserică, Nuestra Señora de La Palma – la cinci minute de mers pe jos – unde a intrat și și-a continuat furia, atacând paracliserul. Acesta a fugit afară, unde atacatorul l-a ucis într-o piață publică, a spus ministerul.

Aacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi a „a ţipat ceva” în momentul atacului.

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat cu o macetă. Reuters menţionează o sabie de samurai.

„Faptele sunt analizate şi investigate. Nu se poate stabili pentru moment natura atacului”, a comunicat Ministerul spaniol de Interne.

Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS