19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzător de cocaină şi canabis, în arestul IPJ Dolj

Vânzător de cocaină şi canabis, în arestul IPJ Dolj

Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatului de arestare emis în septembrie 2022, pe numele unui bărbat acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc. Potrivit anchetatorilor, inculpatul ar fi înfiinţat şi întreţinut culturi de canabis, droguri care ajungeau la consumatorii din Dolj. La percheziţii, oamenii legii au găsit şi 348 grame de cocaină.

Procurorii DIICOT au explicat că inculpatul, un bărbat de 36 de ani, s-a ocupat cu vânzarea de canabis şi cocaină către consumatorii din judeţul Dolj.

„Inculpatul a înființat și întreținut culturi de canabis și a deținut cocaină în vederea comercializării acestor droguri către consumatorii de pe raza județului Dolj. În urma celor două percheziții domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate culturi de canabis indoor și outdoor, cantitățile de aproximativ 3 kilograme de canabis și 348 grame de cocaină, două cântare electronice de precizie cu urme de THC şi cocaină, precum și sumele de peste 19.000 lei şi peste 3.000 euro”, au precizat anchetatorii.

Pe 2 septembrie 2022, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului. Bărbatul a fost acuzat de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Vânzător de cocaină şi canabis, în arest

De atunci, mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă în fiecare lună. Săptămâna trecută. pe 12 ianuarie, instanţa a menţinut măsura preventivă faţă de bărbatul de 36 de ani.

„Menţine ca legală şi temeinică măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul P.F., prin încheierea nr. 161/02.09.2022 a Tribunalului Dolj”, a du dispus judecătorii. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat.

Acesta din urmă a fost deferit justiţiei în decembrie, anul trecut, înainte de Crăciun. Dosarul a fost înresgistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS