22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei traficanţi de droguri, după gratii

Trei traficanţi de droguri, după gratii

Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a trei inculpaţi acuzaţi de trafic de droguri de risc şi mare risc. Potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpaţi ar fi înfiinţat şi întreţinut culturi de canabis, droguri care ajungeau la consumatorii din Dolj. Alţi doi inculpaţi, un cetăţean italian şi o româncă, sunt acuzaţi că au vândut cocaină în Bucureşti şi Olt.

Procurorii DIICOT au explicat că unul dintre inculpaţi, un bărbat de 36 de ani, s-a ocupat cu vânzarea de canabis către consumatorii din Dolj. În urma percheziţiilor au fost găsite şi 348 grame de cocaină.

„Inculpatul a înființat și întreținut culturi de canabis și a deținut cocaină în vederea comercializării acestor droguri către consumatorii de pe raza județului Dolj. În urma celor două percheziții domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate culturi de canabis indoor și outdoor, cantitățile de aproximativ 3 kilograme de canabis și 348 grame de cocaină, două cântare electronice de precizie cu urme de THC şi cocaină, precum și sumele de peste 19.000 lei şi peste 3.000 euro”, au precizat anchetatorii.

Vineri, pe 2 septembrie, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului. Bărbatul este acuzat de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Un italian şi o româncă, vânzători de cocaină

În cursul zilei de sâmbătă, procurorii DIICOT au dispus reţinerea altor doi inculpaţi, un cetăţean italian şi o româncă. Cei doi sunt suspectaţi că au vândut cocaină consumatorilor din Bucureşti şi din judeţul Olt.

„Începând cu luna ianuarie 2022, cei doi inculpați au comercializat cocaină contra sumei de 100 euro pentru un gram consumatorilor de pe raza municipiului București și a județului Olt. La data de 02.09.2022, inculpatul cetățean italian a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de 15 grame cocaină, activitate urmată de punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară în București și Caracal, județul Olt. A fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 200 grame de cocaină”, au explicat oamenii legii.

Tot sâmbătă, cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc. Mandatele de arestare au emise de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS