13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO navă ucraineană a blocat strâmtoarea Bosfor

O navă ucraineană a blocat strâmtoarea Bosfor

Cargobotul MKK 1, care se deplasa din Ucraina spre un port din Turcia şi transporta mazăre, a eşuat luni în Strâmtoarea Bosfor din Istanbul. Traficul a fost suspendat.

Nava, înregistrată sub pavilion Palau, a eşuat luni dimineaţă la Acarburnu, la capătul nordic al strâmtorii, în timp ce se îndrepta spre sud, potrivit www.gzt.com.

În declarația făcută de Biroul guvernatorului din Istanbul, „nava de marfă sub pavilion Palau, Bayraklı MKK-1, care se afla pe drumul din Ucraina către Istanbul, a eșuat în fața lui Beykoz Anadolu Kavağı, în jurul orei 7.30 din cauza unei defecțiuni a cârmei. Navele, bărcile și remorcherele de salvare și ambarcațiunile Comandamentului Gărzii de Coastă și echipajele subacvatice au fost deviate. Traficul din Bosfor a fost temporar suspendat în ambele sensuri”, se arată în comunicat.

Mai multe remorchere au fost trimise pentru a oferi asistenţă navei.

Imaginile transmise de televiziune arată cum partea din faţă a navei, care transporta 13.000 de tone de mazăre, este înţepenită în apropierea coastei de pe partea asiatică a Bosforului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS