14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetăţean italian, în arest la domiciliu pentru trafic de droguri

Cetăţean italian, în arest la domiciliu pentru trafic de droguri

Curtea de Apel Craiova a dispus, luni, plasarea în arest la domiciliu a unui cetăţean italian, arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Procurorii DIICOT au explicat că inculpatul a vândut cocaină în Bucureşti şi Caracal cu 100 de euro gramul. Italianul a fost deferit justiţiei în noiembrie, anul trecut, alături de o tânără din Caracal, Olt.

Procurorii DIICOT anunţau, la începutul lunii septembrie, arestarea a două persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc. Este vorba de un cetăţean italian şi de o tânără de 27 de ani, din Caracal.

„La data de 03.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, un cetățean român și un cetățean italian, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2022, cei doi inculpați au comercializat cocaină contra sumei de 100 euro pentru un gram consumatorilor de pe raza municipiului București și a județului Olt.

La data de 02.09.2022, inculpatul cetățean italian a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de 15 grame cocaină”, au explicat anchetatorii.
Ulterior, în urma percheziţiilor făcute la domiciliile inculpaţilor, a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 200 grame de cocaină.

Judecaţi pentru trafic de droguri de mare risc

Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe data de 3 septembrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. În noiembrie, cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei de anchetatori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt şi a intrat în procedură de cameră preliminară.
Ulterior, în decembrie, tânera din Caracal a fost plasată în arest la domiciliu. Pe 27 decembrie, Tribunalul Olt a dispus menţinerea măsurilor preventive faţă de cei doi inculpaţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul arestat preventiv la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 9 ianuarie, instanţa i-a admis contestaţia şi a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că cetăţeanul italian va fi aliberat din arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS