22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBihor: Un incendiu puternic a distrus un garaj

Bihor: Un incendiu puternic a distrus un garaj

Un incendiu violent a mistuit, joi seară, un garaj dintr-o comună bihoreană în care se aflau mașini de teren, motociclete și materiale combustibile.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor, în jurul orei 20.50. La fața locului s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd (echipaje de stingere, de prim ajutor calificat și o autospecială cu container tip Abroll pentru rezerva de apă). Acestea au acționat în colaborare cu membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bratca și cetățeni din zonă.

La sosirea echipajelor, flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile și favorizate de vântul puternic, se manifestau violent la întregul garaj, existând un risc major de extindere a acestora la casa din apropiere și alte mașini parcate lângă aceasta.

Pompierii au scos din foc două butelii de oxigen și au reușit să evite astfel o explozie. Au ars două autoturisme, două motociclete, motoare electrice, cauciucuri, unelte agricole, utilaje electrice, dar și alte bunuri.

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de flacăra unui aparat electric de sudură sau tăiere.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de utilizarea unui aparat electric de sudură/tăiere fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS