30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean de 72 de ani, judecat pentru violarea a două fetiţe

Doljean de 72 de ani, judecat pentru violarea a două fetiţe

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 72 de ani, din comuna Bârca, acuzat că ar fi violat două fetiţe, ambele în vârstă de cinci ani. Bărbatul a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunilor de viol şi coruperea sexuală a minorilor. La sfârşitul anului trecut, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de bărbatul de 72 de ani.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că suspectul le-ar fi agresat şi violat pe cele două copile.
„La data de 27 septembrie, ora 20.15, poliţiştii Secţiei nr.14 Poliţie Rurală Bârca au fost sesizaţi de o femeie din comuna Bârca, cu privire la faptul că, fiica şi nepoata sa, ambele de 5 ani, ar fi fost violate de un bărbat de 72 de ani, din aceeaşi localitate. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, fiind demarate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. În fapt, bărbatul este bănuit că în cursul zilei de 27 septembrie, le-ar fi invitat pe cele două copile în locuinţa sa, unde, prin folosirea de acte de violenţă, ar fi exercitat asupra acestora acte specifice infracțiunii de viol”, au explicat poliţiştii doljeni.

Judecat pentru violarea a două copile de 5 ani

Pe 27 septembrie, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru viol şi coruprerea sexuală a minorilor. Pe 28 deptembrie, inculpatul a arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Segarcea.

La jumătarea lunii decembrie, bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Segarcea. Ulterior, Tribunalul Dolj a dispus ca inculpatul să fie judecat la Judecătoria Craiova.

Înainte de Crăciun, pe 21 decembrie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de bărbatul de 72 de ani. Hotărârea a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins acţiunea pe 28 decembrie. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS