10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 200 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în Olt

Peste 200 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în Olt

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Olt au efectuat activități specifice pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit cu obiecte de distracție, pe bază de amestecuri pirotehnice.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul planului de acțiune „Foc de artificii” și a vizat comercianții din Piața Agroalimentară din municipiul Caracal.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au descoperit două persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Caracal și o femeie, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Craiova, care ofereau spre vânzare obiecte cu conținut pirotehnic, fără a fi autorizate în acest sens de instituțiile abilitate.

În vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat, de la cele două persoane, peste 139.000 de obiecte cu conținut pirotehnic, de diferite mărci și categorii, ce cântăresc aproximativ 215 kg și valorează aproximativ 11.500 de lei, urmând să fie propusă soluția legală prin unitatea de parchet competentă, la finalizarea cercetărilor.

În cauză, pe numele celor două persoane a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS