16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean de 63 de ani, în arest pentru coruperea sexuală a minorilor

Craiovean de 63 de ani, în arest pentru coruperea sexuală a minorilor

Judecătoria Craiova a dispus, ieri, prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui pensionar din Craiova, deferit justiţiei pentru coruperea sexuală a minorilor şi agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 63 de ani și-ar fi expus organele genitale în faţa a doi copii de 5 şi 6 ani. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că bărbatul a procedat la fel cu alţi doi copii, de 6 şi 8 ani. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 iulie.

Poliţiştii doljeni au precizat că infracţiunile ar fi fost comise de pensionar la domiciliul său. Bărbatul locuieşte pe strada Gârleşti din Craiova.
„În fapt, la data de 4 iulie, un minor şi o minoră, de 5 şi 6 ani, din Craiova, s-ar fi deplasat la locuinţa bărbatului, unde cel în cauză, în urma practicării unor jocuri, și-ar fi expus organele genitale şi i-ar fi determinat pe minori să le atingă. De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi procedat similar în luna mai, victimă fiind o minoră de 6 ani, din Craiova.
Tot din cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul, în cursul anului curent, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale împreună cu o altă minoră de 8 ani, ar fi atins-o în zona feselor, şi-ar fi expus organele genitale şi ar fi determinat-o pe aceasta să le atingă”, au precizat oamenii legii.

Judecat pentru coruperea sexuală a minorilor

Pe data de 19 iulie, polițiștii de la Secția 3 Craiova au dispus reţinerea bărbatului de 63 de ani. A fost acuzat de comiterea a trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor şi una de agresiune sexuală. O zi mai târziu, pe 20 iulie, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile. Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă de patru ori, ultima dată miercuri, pe 23 noiembrie.

„Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul S.V., în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova(…). Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul S.V., prin apărător, cu măsura arestului la domiciliu”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi contestată de inculpat. Craioveanul a fost deferit justiţiei în septembrie, în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS