14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 4 percheziții la persoane bănuite de contrabandă. 2 bărbați, reținuți

Dolj: 4 percheziții la persoane bănuite de contrabandă. 2 bărbați, reținuți

Doi bărbați au fost reținuți, ieri, în urma a patru percheziții efectuate în comuna doljeană Unirea, pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au efectuat 4 percheziţii în comuna Unirea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, pentru documentarea activităţii unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit şi ridicat aproximativ 29.000 țigarete precum și bunuri care pot constitui mijloace de probă în cadrul procesului penal.

De asemenea, poliţiştii au pus în executare 3 mandate de aducere, 3 persoane fiind conduse la sediul poliţiei audieri.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că un tânăr de 22 de ani şi un bărbat de 53 de ani, ambii din comuna Unirea, ar fi deţinut 29.000 de ţigarete, fără marcaje fiscale, pe care ar fi intenţionat să le comercializeze, deşi cunoşteau proveniența ilicită a bunurilor.

În cursul zilei de ieri, bărbaţii au fost reținuţi de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Astăzi, cei în cauză vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere arestare preventivă.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS