15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Percheziții la evazioniști care executau activități miniere fără licență

(VIDEO) Percheziții la evazioniști care executau activități miniere fără licență

-

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Galați împreună cu inspectori antifraudă din cadrul ANAF, au executat ieri 6 percheziții la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, din județ, care au ca obiect de activitate extracția și comercializarea de agregate minerale.

Se efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit pentru infracțiunile de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență.

Totodată, sunt desfășurate activități și pentru descoperirea de înscrisuri, bunuri și sume de bani, provenite din activitățile ilegale ce interesează cauza, respectiv exploatarea agregatelor minerale, fără îndeplinirea condițiilor impuse de cadrul normativ aflat în vigoare.

În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate în comuna Fundeni – satul Hanu Conachi și satul Lungoci a fost constatată săvârșirea, în flagrant delict, de către reprezentanții uneia dintre societățile verificate, a infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență.

A fost luată măsura indisponibilizării a două excavatoare pe șenile, a unei stații fixe de sortare și a unei autobasculante, în valoare totală de 417.350 de lei.

De asemenea, au fost ridicate documente contabile, împreună cu specialiștii antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, în vederea conturării prejudiciului înregistrat în dauna bugetului de stat și a fost dispusă măsura indisponibilizării a 3.500 de metri cubi de agregate minerale, în valoare de 122.500 de lei.

Totodată, au fost identificate două persoane fizice, care ar fi prestat activități în favoarea uneia dintre societățile comerciale verificate, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS