10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru craioveanul care a tâlhărit un taximetrist

Arest prelungit pentru craioveanul care a tâlhărit un taximetrist

Instanţele au prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis la începutul lunii iulie, pe numele unui tânăr de 23 de ani, trimis în judecată pentru tâlhărie calificată. Potrivit oamenilor legii, în dimineaţa zilei de 4 iulie, suspectul ar fi ameninţat cu un cuţit şi ar fi tâlhărit un taxiemtrist.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că incidentul a fost anunţat de taximetristul tâlhărit, un craiovean de 26 de ani.

„În dimineața zilei de 04 iulie, ora 05.40, polițiștii Secției nr.6 Craiova au fost sesizați de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, ar fi fost tâlhărit de persoane necunoscute. În fapt, tânărul, în calitate de taximetrist, ar fi preluat o persoană necunoscută de pe bulevardul 1 Mai și a transportat-o pe strada Dorobanților din municipiul Craiova. Aici, prin amenințarea cu un cuțit, persoana necunoscută l-ar fi deposedat pe tânăr de suma de 600 de lei, un telefon mobil și o pereche de ochelari”, au precizat poliţiştii doljeni.

Oamenii legii au mai susţinut că suspectul a fost identificat la scurt timp după comiterea faptei, dar şi că banii şi bunurile sustrase au fost recuperate. Autorul ar fi un tânăr de 23 de ani, din Craiova.

Trimis în judecată pentru tâlhărie calificată

Suspectul a fost reţinut reţinut de poliţiştii de la Secţia 6 Craiova pe o perioadă de 24 de ore, pentru tâlhărie calificată. Ulterior, pe 5 iulie, tânărul de 23 de ani a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

Mandatul de arestare a fost prelungit de Judecătoria Craiova de trei ori, ultima dată în septembrie. „Respinge cererea inculpatului M.I., formulată personal şi prin apărător din oficiu, de revocare a măsurii arestării preventive şi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar(…). Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul M.I. pe o perioadă de 30 de zile”, au dispus judecătorii.

Hotărârea instanţei a fost contestată de craioveanul arestat la Tribunalul Dolj. Sătămâna trecută, instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată.

În iulie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, iar în septembrie a ieşit din procedura de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS