12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesor acuzat că a cerut favoruri sexuale unei eleve, interzis la catedră

Profesor acuzat că a cerut favoruri sexuale unei eleve, interzis la catedră

Instanţa de judecată a respins o cerere de revocare a controlului judiciar formulată de un bărbat de 66 de ani, profesor la un liceu din Craiova, suspectat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Instanţa a menţinut obligaţia ca inculpatul să nu exercite funcţia de profesor. Potrivit oamenilor legii, profesorul ar fi pretins favoruri sexuale unei eleve de 19 ani. În schimb, ar fi promis că îi creşte media la istorie.

Potrivit oamenilor legii, sesizarea a fost făcută la sfârşitul lunii mai, chiar de eleva de 19 ani.

„La data de 23 mai, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de o tânără de 19 ani, elevă din Craiova, cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani, profesor, ar fi contactat-o telefonic şi i-ar fi pretins favoruri de natură sexuală în schimbul îmbunătățirii situației școlare la materia pe care o predă.

La data de 26 mai, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului în cauză, din Craiova, în urma căreia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii”, au explicat oamenii legii.

Trei zile mai târziu, pe 26 mai, poliţiştii au făcut o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului. A fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii.

Deferit justiţiei sub control judiciar

Pe 30 mai, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Dolj. O zi mai târziu, inculpatul a fost plasat sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Din mai, măsura preventivă a fost prelungită de instanţă de două ori, ultima dată în septembrie. Magistraţii de la Judecătoria Craiova au respins şi cererea de încetare a unor obligaţii, formulată de inculpat prin avocat.

„Respinge ca nefondată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar, formulată prin apărător de inculpatul T.L. Respinge ca nefondată cererea de încetare a obligaţiilor impuse iniţial inculpatului, respectiv obligaţiile de a nu lua legătura în nici un mod cu martorul S.A.I. şi de a nu exercita funcţia de profesor, formulată de inculpat prin apărător(…). Menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpat până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins acţiunea ca nefondată. Între timp, în iulie, bărbatul a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS