2.8 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljPrins băut la volan de trei ori într-o noapte, condamnat cu executare

Prins băut la volan de trei ori într-o noapte, condamnat cu executare

Judecătoria Craiova a condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare un bărbat de 52 de ani, recidivist, acuzat de comiterea a câte trei infracţiuni de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 14 spre 15 mai, bărbatul a fost depistat conducând băut de trei ori. Poliţiştii au stabilit că, în plus, bărbatul avea permisul anulat.

Poliţiştii doljeni au precizat că, prima dată, bărbatul a fost depistat conducând băut în jurul orei 00.30, pe bulevardul Nicolae Romanescu. Oamenii legii nu au reuşit să afle ce alcoolemie avea craioveanul de 52 de ani, pentru că acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

„La data de 15 mai, ora 00.30, patrula formată din polițist din cadrul Secției 2 Craiova şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au depistat un bărbat de 52 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova.
Întrucât acesta prezenta halena alcoolică i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, testare pe care a refuzat-o. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, pe care de asemenea a refuzat-o”, au explicat oamenii legii. Ulterior, poliţiştii au stabilit că bărbatul, care este recidivist, are anulat dreptul de a conduce vehicule.

Prins de două ori băut la volan, tot pe bulevardul Nicolae Romanescu

În aceaşi noapte, bărbatul de 52 de ani a fost depistat de alte două conducând băut şi fără permis. A fost depistat tot de poliţiştii de la Secţia 2, la orele 04.36 şi 06.20, tot pe bulevardul Nicolae Romanescu. De fiecare dată a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de mostre biologice. Oamenii legii au mai susţinut că pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar pentru comiterea a câte trei infracţiuni de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe de sânge. Pe data de 16 mai, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

Prins băut la volan de trei ori în aceeaşi noapte, condamnat cu executare

La sfârşitul lunii mai, inculpatul a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat în septembrie. Bărbatul şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. A fost condamnat pentru cele şase infracţiuni comise, iar după contopirea pedepselor instanţa a dispus să execute 3 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de 1 an şi 9 luni de închisoare, primită în iunie 2019, într-un dosar de conducere sub influenţa alcoolului. Instanţa a considerat că inculpatul nu este în stare să aprecieze gravitatea fapelor comise, aşa că a dispus executarea pedepsei.

„Instanţa reţine că, în cursul aceleiaşi nopţi, după ce a fost depistat în trafic de organele de poliţie, fiindu-i întocmite procese-verbale de constatare a infracţiunii flagrante şi aducându-i-se la cunoştinţă gravitatea faptelor sale, inculpatul alege să se urce din nou la volanul autoturismului, fără a deţine permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce este depistat şi a doua oară în aceeaşi stare, inculpatul procedează în aceeaşi manieră, aspecte ce conduc la concluzia că ia în derâdere regulile de circulaţie şi nu poate aprecia gravitatea faptelor sale, prin raportare la pericolul pe care îl prezintă pentru ordinea publică”, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul condamnat.

Inculpatul rămâne în arest preventiv

Din pedeapsa primită se scade perioada petrecută de inculpat în arest. Este vorba de perioada 6 februarie-20 iunie 2019, în care a fost arestat preventiv în primul dosar penal, dar şi perioada reţinerii şi a arestului preventiv în acest dosar penal (15 mai 2022 – la zi). Instanţa a mai dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat şi a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS