21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi cultivatori de canabis, în arestul IPJ Dolj

Doi cultivatori de canabis, în arestul IPJ Dolj

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri, arestarea preventivă a două persoane acuzate de trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpaţi, un bărbat şi o femeie din Oţelu Roşu, au înfiinţat mai multe culturi de canabis. Resturile unei culturi de canabis au fost descoperite în comuna doljeană Bârca.

Procurorii DIICOT au explicat că, la sfârşitul sătămânii trecute, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în Dolj şi Caraș Severin, în două dosare în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În comuna doljeană Bârca au fost descoperite resturi dintr-o cultură out-door de canabis şi 10 doze de canabis. În Oţelu Roşu, oamenii legii au găsit trei culturi de canabis.

„În continuarea activităţilor, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Oțelu Rosu, județul Caraș-Severin. Aici au fost identificate trei culturi de canabis (două out-door și una in-door), totalizând 72 de plante/fragmente de plante în diferite stadii de vegetație, aproximativ 800 grame de canabis (o parte din acestea fiind ambalate în doze pentru consum, respectiv 70 de doze), instalaţia aferentă culturilor, 4.500 de lei şi sisteme informatice”, au explicat anchetatorii.

Doi cultivatori de canabis, arestaţi preventiv

După percheziţii, patru persoane au fost duse la sediul DIICOT din Craiova. După audieri, anchetatorii au dispus reţinerea a două persoane. Este vorba de un bărbat de 45 de ani şi o femeie de 41 de ani, ambii din Oţelu Roşu. În cursul zilei de vineri, cei doi inculpaţi au fost duşi la Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului R.O. pe o durată de 30 de zile, de la 23.09.2022 până la data de 22.10.2022 inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatei I.I.N. pe o durată de 30 de zile, de la 23.09.2022 până la data de 22.10.2022 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpa?i, prin apărători, de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu”, au dispus judecătorii doljeni.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS