25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Super Rally 2022: Motoare turate la maxim în centrul Craiovei

(VIDEO) Super Rally 2022: Motoare turate la maxim în centrul Craiovei

-

23 de piloți au luat startul, sâmbătă, la cea de-a patra etapă din Campionatul Național de Super Rally 2022, care are loc la Craiova. De asemenea, 8 echipe se vor duela pentru prima poziție în clasamentul dedicat și unde, în acest moment, lideri sunt cei de la Real Racing, Jerome France și belgianul Didier Balcaen (Formula Renault).

Traseul amenajat în centrul orașului are o lungime de 1,5 kilometri, iar o tură completă presupune parcurgerea acestuia de trei ori. La întrecerea bolizilor de sute de cai putere asistă câteva sute de craioveni. Aceștia pot admira modele precum Audi R8, Formula Renault, Funyo SP05, Norma M20F, Speed Car GT sau Subaru Impreza STi.

Circuitul stradal din centrul Craiovei pune în prim plan Pasajul Universității, unul dintre cele mai atractive puncte din circuit. Concurenții vor parcurge traseul de concurs pe sub pasaj, evitând toate capcanele amplasate pe circuit, în lupta pentru cel mai bun timp.

Competiția a început cu două manșe de recunoașteri de la ora 09:30, urmate de patru manșe de antrenament cronometrat de la ora 10:00. Cei mai buni timpi din cele două manșe de concurs vor stabili clasamentul etapei, ce va fi premiat în cadrul festivității de premiere de la ora 16:00.

Super Rally 2022. Luptă aprigă pentru titlu

France are trei victorii din tot atâtea posibile în actuala stagiune și un succes pe străzile din Bănie i-ar asigura al doilea titlu din carieră. Cu 75 de puncte acumulate, pilotul de la Real Racing are cu 24 mai mult decât Mihai Leu și cu 27 în fața lui Costel Cășuneanu.

În 2021, la Craiova, France l-a învins pe Leu la o diferență de mai puțin de 1,5 secunde. Ambii concurează acum la bordul unor modele diferite: francezul a venit cu un Nova Proto, în timp ce Leu pilotează un prototip Radical SR8. În lupta pentru marele trofeu de la Craiova se alătură și Cășuneanu, absent anul trecut, dar învingător la ediția din 2019. Craiova Super Rally se află la a cincea ediție. A debutat în 2017 și a avut loc în fiecare an, cu excepția anului pandemic 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea...

ȘTIRI GdS