2.8 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCondamnaţi pentru un atac violent cu săbii şi bâte

Condamnaţi pentru un atac violent cu săbii şi bâte

-

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat șase persoane din comuna Unirea, implicate într-un scandal violent cu bâte și săbii. Cea mai mare pedeapsă, de cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, a primit-o un inculpat care a lovit două persoane cu bâta în cap. Ceilalţi cinci inculpaţi au primit pedepse cuprinse între trei luni şi trei ani de închisoare cu suspendare. Scandalul a avut loc în septembrie 2020, între membrii a două familii din comună. Printre infracțiunile reținute de anchetatori s-au numărat tentativa de omor calificat, tentativa de omor, violarea de domiciliu și lovirea.

Potrivit anchetatorilor, între două familii din comuna Unirea exista un conflict încă din anul 2017. De altfel, o inculpată din acest dosar, care este și parte vătămată, a formulat mai multe plângeri la poliție.
Procurorii doljeni au stabilit că, pe 20 septembrie, un scandalul ar fi început pe o alee din comună. Bărbatul pe numele căruia au fost formulate mai multe plângeri ar fi fost agresat şi lovit cu un autoturism.

„Pe fondul unui conflict preexistent între două familii din comuna Unirea, în timp ce se aflau pe o alee publică din localitate, între numiţii S.I. şi M.G., care erau înarmaţi cu corpuri contondente, respectiv numitul F.P., care avea în mână cu un corp dur şi conducea un câine de talie mare, s-a produs un conflict fizic. A intervenit şi numita M.L., care conducea un autoturism(…). Acţionând cu intenţie, numita M.L. a efectuat viraj către stânga în direcţia numitului F.P., pe care l-a preluat pe capotă continuând deplasarea până a lovit un stâlp”, au explicat anchetatorii.

Atacaţi cu săbii şi bâte, în propria curte

Mai departe, victima scandalului de pe alee, împreună cu doi membrii ai familiei sale, au mers să se răzbune. Au intrat în curtea celeilalte familii şi au atacat trei persoane cu săbii şi bâte. Scandalul a fost suprins de o cameră video montată în apropiere.

„Acţionând în continuarea conflictului iniţial, numiţii F.P., F.V. şi F.C., s-au înarmat cu corpuri dure şi o sabie, iar apoi au pătruns fără drept în curtea familiei S. Numitul F.V. i-a aplicat numitului M.G. patru lovituri cu un par în zona capului şi a membrelor superioare. Ulterior numiţii F.P. şi F.V. i-au aplicat numitului S.I. două lovituri cu o sabie şi mai multe lovituri cu un par, în zona capului, a toracelui şi a membrelor superioare. Acţionând în aceleaşi împrejurări şi folosind un corp dur, numitul F.V. i-a aplicat numitei M.L. mai multe lovituri în zona capului şi a membrelor superioare”, au mai precizat procurorii doljeni.

Condamnaţi pentru atacul cu săbii şi bâte

În decembrie 2020, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați. Au fost acuzaţi de tentativă de omor calificat, tentativă de omor, violare de domiciliu și lovire. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat marţi, pe 6 septembrie.

Inculpatul care a lovit un bărbat şi femeia cu bâta în cap a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare. Ceilalţi cinci inculpaţi au primit pedepse cuprinse între trei luni şi trei ani de închisoare cu suspendare.
Femaia acuzată că a lovit unul dintre agresori cu maşina a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. În plus, a fost obligată de instanţă să-i achite bărbatului lovit suma de 5.000 lei cu titlu de daune morale.
În schimb, bărbaţii care au atacat cele trei persoane în propria curte trebuie să achite victimelor suma totală de 70.000 de lei.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCU 0-2. Trupa lui Napoli, mai...

Un nou duel între rivale, dar de data asta...

ȘTIRI GdS