23.4 C
Craiova
vineri, 7 octombrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentFemeia care cerea şpăgi pentru angajări la DGASPC Dolj, la judecată

Femeia care cerea şpăgi pentru angajări la DGASPC Dolj, la judecată

Tribunalul Dolj a fixat primul termen de judecată în dosarul în care o femeie este acuzată că ar fi primit şpăgi de zeci de mii de euro, în schimbul promisiunii că va angaja mai multe persoane în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Dolj. Potrivit anchetatorilor, inculpata a primit de la 23 de persoane, în total, sumele de 84.500 de euro şi 10.000 de lei.

Procurii DNA au precizat că inculpata ar fi comis infracţiunea de trafic de influenţă (în formă continuată) în numai câteva luni.
„În perioada decembrie 2020 – 04 aprilie 2021, inculpata ar fi pretins de la 23 de persoane (martori în cauză) sumele totale de 86.500 euro și 10.000 lei și a primit de la acestea 84.500 euro și 10.000 lei, în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.
Concret, inculpata ar fi promis că îi va determina pe funcționari să-i ajute pe martori sau alte persoane din anturajul acestora să fie angajați într-un centru (Casa de Tip Familial Calafat II – nefuncțional în prezent) ce aparține DGASPC Dolj”, au precizat procurorii DNA.

Judecată sub control judiciar

În martie, procurorii DNA din Craiova au dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru trafic de influență în formă continuată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Femeia a fost deferită justiţiei sub control judiciar.
La începutul lunii mai, instanţa a dispus începerea judecării inculpatei. Hotărârea nu a fost contestată, iar după ce a rămas definitivă, Tribunalul Dolj a fixat primul termen de judecată pentru data de 15 septembrie.
În iulie, Tribunalul Dolj a dispus ca inculpata să rămână în continuare sub control judiciar, măsură dispusă de anchetatori încă din iulie 2021.
Nici această hotărâre nu a fost contestată de inculpată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS