30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentŞpăgi de zeci de mii de euro pentru angajări la DGASPC Dolj

Şpăgi de zeci de mii de euro pentru angajări la DGASPC Dolj

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a unei femei acuzată că ar fi primit şpăgi de zeci de mii de euro, în schimbul promisiunii că va angaja mai multe persoane în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Dolj. Potrivit anchetatorilor, inculpata a primit de la 23 de persoane, în total, sumele de 84.500 de euro şi 10.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, inculpata ar fi comis infracţiunea de trafic de influenţă (în formă continuată) în numai câteva luni.

„În perioada decembrie 2020 – 04 aprilie 2021, inculpata ar fi pretins de la 23 de persoane (martori în cauză) sumele totale de 86.500 euro și 10.000 lei și a primit de la acestea 84.500 euro și 10.000 lei, în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.
Concret, inculpata ar fi promis că îi va determina pe funcționari să-i ajute pe martori sau alte persoane din anturajul acestora să fie angajați într-un centru (Casa de Tip Familial Calafat II – nefuncțional în prezent) ce aparține DGASPC Dolj”, au precizat procurorii DNA.

Trimisă în judecată sub control judiciar

În martie, procurorii DNA din Craiova au dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru trafic de influență în formă continuată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Femeia a fost deferită justiţiei sub control judiciar. Anchetatorii au mai precizat că au fost dispuse măsuri asigurătorii față de inculpată.

De altfel, pe 18 martie, instanţa a dispus ca inculpata să rămână în continuare sub control judiciar, măsură dispusă de anchetatori încă din iulie 2021.

„Respinge cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpata H.M., prin apărător. Mentine ca fiind temeinică şi legală măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpata H.M. prin ordonanţa nr.101/P/2021 din 27.07.2021 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova”, a dispus instanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS