5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăr care își „antrena” câinii să se lupte cu alte animale, reţinut

Tânăr care își „antrena” câinii să se lupte cu alte animale, reţinut

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut de către poliţiştii din Bistriţa-Năsăud după ce pe o rețea socială au apărut imagini cu el în timp ce îşi antrena câinii ca să atace alte animale.

Poliția Bistriţa-Năsăud a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că tânărul, care este din Piatra Fântânele, este cercetat pentru „folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor.

Potrivit polițiștilor, în perioada aprilie-iunie 2022, tânărul şi-ar fi asmuţit câinii pe care-i deţinea asupra altor câini, provocându-le răni şi suferinţă conform Agerpres.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în urma unor imagini video postate pe o reţea de socializare

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în urma unor imagini video postate pe o reţea de socializare şi au făcut și o percheziţie la locuinţa tânărului, de unde au ridicat mai multe documente relevante pentru caz.

De asemenea, a fost emis un ordin de plasare, unul dintre câinii folosiţi la comiterea infracţiunii fiind preluat şi plasat în adăpost.

Conform legii privind protecţia animalelor, este interzisă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, iar pedeapsa pentru această infracţiune este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS