22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncident pe Dunăre, la graniţa cu Bulgaria. Barje sârbeşti cu cărbune au ars în zona internaţională

Incident pe Dunăre, la graniţa cu Bulgaria. Barje sârbeşti cu cărbune au ars în zona internaţională

Incident grav în apele Dunării, la graniţa cu Bulgaria. Mai multe barje sârbeşti cu cărbune au ars în zona internaţională, după ce bulgarii au refuzat să le descarce.

Se pare că iniţial au încercat să descarce încărcătura la Giurgiu, dar braţul macaralei nu a ajuns, iar atunci au decis să încerce la Ruse, Bulgaria, unde există cheuri verticale. Din păcate bulgarii au refuzat şi, din cauza caniculei, cărbunii s-au aprins. Acum, autorităţile bulgare se plâng de poluarea din zonă, potrivit observatornews.ro.

O intervenţie de stingere prin inundare ar duce la poluarea gravă a Dunării

Trei barje sârbeşti încărcate cu câte 1.200 de tone de cărbune fiecare sunt blocate de peste două săptămâni pe Dunăre în zona localităţii Zimnicea, din cauza scăderii nivelului fluviului. Iar în contextul temperaturilor mari cărbunele se autoaprinde şi arde mocnit. O intervenţie de stingere prin inundare ar duce la poluarea gravă a Dunării. Autorităţile române fac demersuri pentru ca cele din Bulgaria să ducă în zonă o macara plutitoare, iar încărcătura din fiecare barjă să fie redusă pentru ca acestea să poată înainta.

Cele trei barje sub pavilion sârbesc transportau cărbune de la Constanţa la Belgrad

Cele trei barje sub pavilion sârbesc transportau cărbune de la Constanţa la Belgrad şi au rămas blocate încă de la începutul lunii iulie, la kilometrul 496 al Dunării, în apele internaţionale, în dreptul localităţii Zimnicea, au declarat pentru news.ro reprezentanţi ai ISU Giurgiu.

Fiecare barjă are o încărcătură de 1.200 de tone de cărbune şi, din cauza scăderii semnificative a nivelului apelor fluviului, transportoarele nu mai pot înainta. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS