6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMititelu iese din închisoare

Mititelu iese din închisoare

Adrian Mititelu, finanţaţorul echipei de fotbal U Craiova 1948, a obţinut suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare, primită într-un dosar de evaziune fiscală. Hotărârea Curţii de Apel Craiova, dată în urmă cu puţin timp, este definitivă.

În vara anului 2016, procurorii DNA anunțau trimiterea în judecată a lui Adrian Mititelu. A fost acuzat de evaziune fiscală sub forma înstrăinării de bunuri sechestrate şi înşelăciune. În același dosar a fost deferit justiției și secretarul SC Fotbal Club U Craiova SA la data faptelor.

Anchetatorii au susţinut că, în ianuarie 2011, ANAF a pus sechestru pe drepturile federative de joc a 39 de jucători. Aceştia activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile la Universitatea Craiova. Motivul a fost că SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat de aproape 10 milioane de lei. ANAF încerca să obțină banii prin executare silită.
Procurorii au mai susţinut că, în timpul executării silite, clubul nu putea dispune de drepturile jucătorilor decât cu aprobarea Fiscului și numai după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu.

Mihai Costea ar fi fost vândut de sub sechestru

Cu toate acestea, Mititelu ar fi hotărât să-l vândă pe Mihai Costea fără știrea Fiscului, au susţinut anchetatorii.

”Deși cunoștea aspectele arătate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul său și directorul general unic, Mititelu Adrian Marin și prin secretarul general Preoteasa Gigel, fără să aducă la cunoștință intenția de transfer și fără să solicite o aprobare de natura celei menționate anterior, a încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător”, au explicat procurorii DNA.

În baza acordului de transfer, pe 24 martie 2011, Mititelu ar fi încasat într-un cont bancar deschis în aceeași zi contravaloarea sumei de 1.100.000 de euro (5.627.864 de lei).

În noiembrie 2020, Curtea de Apel Craiova a hotărât să-i condamne pe cei doi inculpați. Adrian Mititelul a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Celălalt inculpat din dosar a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

În mai, anul acesta, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional articolul din Codul Penal referitor la întreruperea cursului prescripţiei răspunderii penale. Ulterior, Adrian Mititelu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei. Pe 20 iunie, Tribunalul Dolj a dispus suspendarea executării sentinţei până când va fi judecată cererea de revizuire. Primul termen a fost fixat pentru data de 26 septembrie.

Procurorii DNA au contestat hotărârea instanţei, iar astăzi, Curtea de Apel Craiova le-a respins acţiunea. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS