24.5 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean prins băut la volan de trei ori într-o noapte, la judecată

Craiovean prins băut la volan de trei ori într-o noapte, la judecată

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 52 de ani, acuzat de comiterea a câte trei infracţiuni de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 14 spre 15 mai, bărbatul a fost depistat conducând băut de trei ori. Poliţiştii au stabilit că, în plus, bărbatul avea permisul anulat.

Poliţiştii doljeni au explicat că, prima dată, bărbatul a fost depistat conducâd băut în jurul orei 00.30, pe bulevardul Nicolae Romanescu. Oamenii legii nu au reuşit să afle ce alcoolemie avea craioveanul de 52 de ani, pentru că acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

„La data de 15 mai, ora 00.30, patrula formată din polițist din cadrul Secției 2 Craiova şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au depistat un bărbat de 52 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova.
Întrucât acesta prezenta halena alcoolică i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, testare pe care a refuzat-o. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, pe care de asemenea a refuzat-o”, au explicat oamenii legii. Ulterior, poliţiştii au stabilit că bărbatul, care este recidivist, are anulat dreptul de a conduce vehicule.

Prins băut la volan de trei ori în aceeaşi noapte, la judecată

În aceaşi noapte, bărbatul de 52 de ani a fost depistat de alte două conducând băut şi fără permis. A fost depistat tot de poliţiştii de la Secţia 2, la orele 04.36 şi 06.20, tot pe bulevardul Nicolae Romanescu. De fiecare dată a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de mostre biologice. Oamenii legii au mai susţinut că pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar pentru comiterea a câte trei infracţiuni de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe de sânge. Pe data de 16 mai, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

Madatul de arestare a fost prelungit de instanţă pe 26 mai şi 21 iunie. Marţi, pe 28 iunie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de bărbatul de 52 de ani.
Între timp, la sfârşitul lunii mai, inculpatul a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS