25.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de ani de puşcărie pentru atacul armat din cartierul Rovine

Zeci de ani de puşcărie pentru atacul armat din cartierul Rovine

Magistraţii de la Tribunalul Dolj a condamnat, ieri, opt inculpaţi deferiţi justiţiei pentru tentativă de omor, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau portul fără drept de obiecte periculoase. Patru dintre inculpaţi sunt acuzaţi că, în ianuarie 2019, au atacat un bărbat cu săbiile şi bâtele, căruia i-au distrus maşina sub privirile mamei sale. Scandalul a avut loc în cartierul craiovean Rovine. Şase dintre inculpaţi au primit pedepse ce însumează aproape 55 de ani de închisoare. Doi inculpaţi au fost condamnaţi cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, totul a început în seara zilei de 14 ianuarie 2019. Astfel, la un restaurant de pe strada A.I. Cuza a avut loc o altercaţie între patru persoane. Ulterior, trei dintre scandalagii au hotărât să se răzbune pe al patrulea. Atacul a avut loc în dimineaţa zilei de 15 ianuarie.

Cei patru au aşteptat în maşină, iar când bărbatul a apărut, i-au acroşat maşina. „Imediat ce autoturismul marca Mercedes condus de persoana vătămată a plecat de pe loc şi a intrat în raza vizuală a inculpaţilor, aceştia s-au pus, la rândul lor, în mişcare, efectuând manevra de mers înapoi(…). A accelerat, lovind puternic, cu intenţie, autoturismul proprietatea persoanei vătămate G.M., mama lui P.L., ce ocupa în acel moment locul din dreapta faţă“, au mai stabilit procurorii doljeni.

Atac armat cu bâte şi săbii, în Rovine

Procurorii au mai stabilit că, după ce au avariat Mercedesul condus de craiovean, cei patru inculpaţi au trecut la atac.

„Imediat după impact, din autoturismul Audi au coborât în primă fază ocupanţii locurilor din spate, înarmaţi cu câte o bâtă, precum şi ocupantul locului din stânga-faţă, înarmat cu o macetă/sabie. La câteva secunde după aceştia a coborât de la volan şi inculpatul C.A., acesta din urmă fiind preocupat mai întâi să-şi acopere faţa pentru a nu fi identificat. Ceilalţi trei s-au năpustit asupra autoturismului persoanelor vătămate, lovind puternic în acesta cu respectivele obiecte contondente, spărgând parbrizul şi geamul stânga – faţă. Ulterior, după ce au spart geamul din dreptul şoferului, aceiaşi inculpaţi au început să lovească în mod repetat cu obiectele cu care erau înarmaţi în persoana vizată, în diverse zone ale corpului“, au mai precizat anchetatorii.

Declaraţii false în faţa poliţiştilor

În urma anchetei s-a mai stabilit că, după scandal, S.M şi C.A. au reuşit să convingă doi craioveni să îşi asume în locul lor comiterea faptelor. Astfel, pe 16 ianuarie, cei doi au mers la IPJ Dolj şi au declarat că au participat la atacul din dimineaţa zilei de 15 ianuarie. Procurorii doljeni au stabilit că declataţiile celor doi nu sunt adevărate.

Bărbatul bătut şi un amic al acestuia au fost acuzaţi că şi-au fluturat cuţitele pe stradă cu o zi înaintea atacului.

Zeci de ani de puşcărie pentru atacatorii din Rovine

La sfârşitul lunii martie 2019, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi. Cei patru atacatori au fost acuzaţi de tentativă de omor, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Doi inculpaţi sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului. Ceilalţi doi au fost acuzaţi de port fără drept de obiecte periculoase. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat miercuri, pe 29 iunie.

Doi dintre atacatori au primit pedepsele cele mai mari – 16 ani şi 3 luni, respectiv 15 ani şi o lună de închisoare. Alţi patru inculpaţi au primit pedepese cuprinse între 2 ani şi 6 luni şi 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Ultimii doi inculpaţi au fost condamnaţi la 8 luni, respectiv 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a mai dispus confiscarea autoturismului folosit de atacatori. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS