20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi morţi şi patru răniţi pe şoseaua ocupată de tiruri, la intrare în Calafat

Doi morţi şi patru răniţi pe şoseaua ocupată de tiruri, la intrare în Calafat

Tirurile staţionate pe DN 65, la intrare în municipiul Calafat, au facut încă şase victime. Este vorba de doi cetăţeni bulgari, care şi-au pierdut viaţa în urma unui accident produs ieri dimineaţă, în localitatea Basarabi. Alte patru persoane au fost rănite. După primele cercetări, poliţiştii doljeni au stabilit că şoferul unui microbuz, un bulgar de 22 de ani, a lovit din spate un tir care staţiona „în urma unor deficţiuni tehnice”.

Potrivit oamenilor legii, în accident au fost implicate două autovehicule conduse de cetăţeni bulgari.

„Un tânăr de 22 de ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un microbuz ce tracta o platformă, DN 56, în localitatea Basarabi, ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 48 de ani, cetăţean bulgar, ce se afla staţionat în urma unor defecţiuni tehnice.

În urma impactului a rezultat decesul unui bărbat de 42 de ani şi a unui minor de 17 ani, cetăţeni bulgari, ambii în calitate de pasageri în microbuz. De asemenea, alţi trei pasageri, o minoră de 4 ani, o tânără de 18 ani şi o tânără de 19 ani, dar şi conducătorul auto de 22 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Municipal din Calafat”, au explicat poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă mai spun că tirul defect era semnalizat corespunzător. Şoferul tirului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul şoferului microbuzului, rezultatul a fost negativ.

Impact mortal între un autocar și o platformă, în Basarabi

La începutul lunii februarie, un cetăţean bulgar îşi pierdea viaţa în urma unui accident produs pe porțiunea de drum în care staționază tirurile pentru a intra în Vama Calafat.


”Polițiștii au stabilit că un ansamblu de vehicule format dintr-o autoplatformă ce tracta o platformă pe care se aflau două autoturisme, condus de un bărbat de 39 de ani, cetăţean bulgar, pe DN 56, pe raza municipiului Calafat, sat Basarabi, a intrat în coliziune cu un autocar condus din sens opus, de un bărbat de 49 de ani, cetăţean turc”, au explicat polițiștii doljeni. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat în șanț, iar şoferul de 39 de ani a decedat. Un bărbat de 38 de ani, cetăţean turc, pasager în autocar, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Coadă de tiruri la intrare în Calafat

Gds a prezentat în mai multe rânduri situația din acea zonă, unde sute de tiruri ocupă ziua și noaptea o bandă de circulație a DN 56. Încă din anul 2016 s-a pus problema construirii unei centuri ocolitoare. O altă variantă a fost construirea unui drum numai pentru tiruri sau a unei parcări speciale pentru tiruri. De atunci au trecut şase ani, iar situația a rămas neschimbată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS