22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘofer urmărit de polițiști, condamnat cu suspendare

Șofer urmărit de polițiști, condamnat cu suspendare

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare un craiovean acuzat de conducere sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat, fapte comise în decembrie 2020. Bărbatul a fugit de polițiștii care au încercat să-l tragă pe dreapta şi a fost urmărit din Craiova până în comuna Cârcea. Avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc în noaptea de Crăciun, în decembrie 2020.

”În noaptea de 25/26 decembrie, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe Bulevardul 1 Mai. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus semnalelor și a mărit viteza de deplasare, polițiștii au pornit în urmărire, acesta fiind oprit de polițiști pe o stradă din comuna Cârcea. Cel în cauză a fost identificat în persoana unui bărbat de 33 de ani, din Craiova, care avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, ca urmare a comiterii altor abateri la rutieră.

De asemenea, cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au explicat atunci polițiștii doljeni.

Şofer urmărit de poliţişti, condamnat cu suspendare

Poliţiştii doljeni au mai precizat că pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului. În plus, craioveanul de 33 de ani a fost amendat pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19. Mai exact, bărbatul a fost sancţionat pentru deplasarea fără un motiv întemeiat între orele 23.00-05.00.

La sfârşitul lunii noiembrie 2021, bărbatul a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 27 iunie. Craioveanul şi-a recunoscut fapotele pentru a avea parte de o reducere a pedepselor.

Pentru conducere fără permis, bărbatul a fost condamnat la nouă luni de închisoare. Pentru conducere sub influenţa alcoolului a primit o pedeapsă de un an şi şapte luni. După contopirea celor două pedepse, inculpatul a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare. În plus, a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul Primăriei Craiova.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS