16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎnceput de proces în dosarul şpăgilor pentru angajări la DGASPC Dolj

Început de proces în dosarul şpăgilor pentru angajări la DGASPC Dolj

Tribunalul Dolj a dispus începerea judecării unei femei acuzate că ar fi primit şpăgi de zeci de mii de euro, în schimbul promisiunii că va angaja mai multe persoane în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Dolj. Potrivit anchetatorilor, inculpata a primit de la 23 de persoane, în total, sumele de 84.500 de euro şi 10.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, inculpata ar fi comis infracţiunea de trafic de influenţă (în formă continuată) începând cu luna decembrie 2020.

„În perioada decembrie 2020 – 04 aprilie 2021, inculpata ar fi pretins de la 23 de persoane (martori în cauză) sumele totale de 86.500 euro și 10.000 lei și a primit de la acestea 84.500 euro și 10.000 lei, în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.
Concret, inculpata ar fi promis că îi va determina pe funcționari să-i ajute pe martori sau alte persoane din anturajul acestora să fie angajați într-un centru (Casa de Tip Familial Calafat II – nefuncțional în prezent) ce aparține DGASPC Dolj”, au precizat procurorii DNA.

Început de proces în dosarul şpăgilor de zeci de mii de euro

În martie, anul acesta, procurorii DNA din Craiova au dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru trafic de influență în formă continuată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Femeia a fost deferită justiţiei sub control judiciar. În mai, instanţa a dispus începerea procesului.

„Constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 101/P/2021 al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Craiova, privind pe inculpata H.M., trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată (23 de acte materiale). Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata H.M”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost contestată de inculpată şi a rămas definitivă, urmând ca instanţa să înceapă judecarea femeii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS