6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de vânzători de ţigări de contrabandă din Craiova, la judecată

Zeci de vânzători de ţigări de contrabandă din Craiova, la judecată

Instanţele din Craiova au dispus începerea judecării a 22 de persoane, acuzate de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional și contrabandă. Anchetatorii spun că inculpaţii fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în distribuția țigaretelor de contrabandă, care a acţionat în Craiova începând cu anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională a acţionat în Craiova până în aprilie 2021.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, în municipiul Craiova, s-a constituit și a activat o grupare infracțională specializată în distribuția țigaretelor provenite din contrabandă, în cadrul căreia aprovizionarea s-a făcut pe paliere.

Astfel, liderii grupării au asigurat aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a persoanelor din palierul al doilea, care, la rândul lor, le-au comercializat stradal, cu precădere în zona piețelor agroalimentare de pe raza municipiului Craiova”, au explicat procurorii DIICOT.

În aprilie 2021, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare. Au fost ridicate 3.775 de pachete de țigări și sumele de 7.420 de lei și 300 de euro.  

Deferiţi justiţiei pentru constituirea unui grup infracțional și contrabandă

Tot în aprilie 2021, procurorii DIICOT au dispus reținerea a 19 persoane. Toate au fost acuzate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

O zi mai târziu, suspecţii au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii doljeni nu au fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi au dispus alte măsuri preventive. Astfel, trei craioveni au fost plasaţi în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Alţi 16 inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Pe 16 iunie 2021, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a 22 de inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. În februarie, anul acesta, instanţa a respins cererile şi excepţiile invocate de o parte dintre inculpaţi. Judecătorii au dispus începerea judecării celor 22 de inculpaţi.

Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de zece inculpaţi. Contestaţiile a fost respinse ca nefondate, aşa că judecătorii de la Tribunalul Dolj pot începe judecarea celor 22 de inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS