17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCamion cu ulei, întors de la graniță

Camion cu ulei, întors de la graniță


Poliţiştii de frontieră din Giurgiu nu au permis intrarea pe teritoriul României a unui ansamblu rutier care transporta cantitatea de 24 tone de deșeuri de ulei alimentar.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, ieri după amiază, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, de 52 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, ulei alimentar uzat.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau deșeuri de ulei alimentar, în greutate de 24.540 kilograme, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul Austriei.

Având în vedere existența unei neconcordanţe între marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS