2.3 C
Craiova
marți, 5 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentŞofer judecat pentru mituirea a doi poliţişti cu 5.000 de lei

Şofer judecat pentru mituirea a doi poliţişti cu 5.000 de lei

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de un craiovean de 41 de ani, deferit justiţiei pentru dare de mită şi refuzul recoltării de probe biologice. Bărbatul, care a fost depistat conducând băut pe 7 ianuarie, ar fi încercat să mituiască poliţiştii de la rutieră cu 5.000 de lei. În urma hotărârii instanţei, Tribunalul Dolj poate începe judecarea inculpatului.

Potrivit ofiţerilor Serviciului Anticorupţie Dolj, în schimbul mitei, inculpatul ar fi încercat să scape de dosarul penal.

„În jurul orelor 02:15, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, județul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducătorul auto a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. A fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, unde a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 5.000 lei, pe care o avea asupra sa, pentru a nu-i fi intocmite documentele de constatare a infracțiunii”, au precizat oamenii legii.

Şofer judecat pentru mituirea a doi poliţişti

Agenţii de poliţie au refuzat mita oferită de şofer şi au anunţat superiorii, dar şi ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj. Aceştia din urmă au organizat o acţiune de prindere în flagrant a craioveanului de 41 de ani.

Pe data de 7 ianuarie, inculpatul a fost arestat preventiv, iar în martie a fost plasat sub contril judiciar. Între timp, la sfârşitul lunii ianuarie, bărbatul de 41 de ani a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Pe 14 aprilie, instanţa a respuns cererile şi excepţiile invocate de inculpat şi a dispus începerea judecăţii. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat ieri. Judecătorii au respins acţiunea inculpatului ca nefondată.

În urma hotărârii instanţei, Tribunalul Dolj poate începe judecarea craioveanului de 41 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS