8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru o mită de 5.000 de lei

În arest pentru o mită de 5.000 de lei

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un craiovean de 41 de ani, judecat pentru dare de mită şi refuzul recoltării de probe biologice. Bărbatul, care a fost depistat conducând băut, ar fi încercat să mituiască poliţiştii de la rutieră cu 5.000 de lei. A fost prins în flagrant pe data de 7 ianuarie, iar în aceeaşi zi a fost arestat preventiv.

Potrivit ofiţerilor Serviciului Anticorupţie Dolj, în schimbul sumei de 5.000 de lei, suspectul ar fi încercat să scape de un dosar de conducere sub influenţa alcoolului.

„În jurul orelor 02:15, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, județul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducătorul auto a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. A fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, unde a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 5.000 lei, pe care o avea asupra sa, pentru a nu-i fi intocmite documentele de constatare a infracțiunii”, au precizat oamenii legii.

Prin în flagrant de ofiţerii anticorupţie

Agenţii de poliţie au refuzat mita oferită de şofer şi au anunţat şeful ierarhic, dar şi ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj. Aceştia din urmă au organizat o acţiune de prindere în flagrant a craioveanului de 41 de ani.

„Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 5.000 lei agenţilor de poliţie. În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au mai precizat anchetatorii.

Pe data de 7 ianuarie, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

În arest pentru o mită de 5.000 de lei

Din ianuarie, instanţa de judecată a prelungit de trei ori mandatul de arestare emis pe numele inculpatului, ultima oară săptămâna trecută.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă inculpatul F.E., prin încheierea nr. 5 din data de 07.01.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj şi, pe cale de consecinţă, menţine această măsură. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu masura arestului la domiciliu, ca neîntemeiată”, a dispus instanţa.

Hotărârea Trinunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Craiova.

Între timp, la sfârşitul lunii ianuarie, bărbatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 16 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS