6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞoferiţă băută la volan, judecată pentru dare de mită

Şoferiţă băută la volan, judecată pentru dare de mită

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, o femeie şi un bărbat, acuzaţi de dare de mită. Femeia a fost depistată conducând cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru a scăpa de dosar, împreună cu bărbatul, ar fi încercat să mituiască cu 300 de euro un poliţist din Pieleşti.

Potrivit oameilor legii, femeia a fost depistată conducand sub inluenţa băuturilor alcoolice pe data de 2 aprilie. Poliţiştii doljeni au precizat că şoferiţa a provocat un accident la vederea agenţilor.

„În fapt, în data de 02.04.2022,  în jurul orelor 15:40, pe raza comunei Robăneşti, pe DJ 641, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția Rurală Pielești a surprins în trafic un conducător auto de sex feminin, care circula în zig-zag, iar după câteva sute de metri a intrat cu autoturismul într-un şanţ.

În urma evenimentului, agentul de poliţie a procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul Drager Test, rezultând 1,23 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

Femeia a fost dusă la Spitalul de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge îpentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele şoferiţei a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

A încercat să-şi recupereze permisul de conducere

O zi mai târtiu, atât şoferiţa, cât şi un bărbat, l-au sunat pe poliţistul care a întocmit dosarul penal şi l-au rugat să se întâlnească.

„La data de 03.04.2022, unul dintre agenții constatatori, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, a fost contactat telefonic, în mai multe rânduri, de o persoană de sex masculin, precum și de conducătoarea auto, în legătură cu dosarul penal întocmit în data de 02.04.2022. I-au solicitat insistent să se întâlnească în vederea restituirii permisului de conducere, precum şi pentru a-i înmâna un plic”, au mai explicat anchetatorii.

Judecaţi pentru dare de mită

Poliţistul a refuzat propunerea celor doi şi a anunţat şeful ierarhic, precum ofiţerii anticorupţie. Ulterior, cei doi au fost prinşi în flagrant, după ce i-au oferit agentului plicul promis. Ofiţerii anticorupţie au găsit în plicul lăsat pe biroul agentului suma de 300 de euro. Pe 4 aprilie, cei doi inculpaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Femeia a fost arestată preventiv, iar bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu. Pe 11 aprilie, Curtea de Apel Craiova a admis contestaţia formulată de inculpată şi a dispus plasarea ei în arest la domiciliu.

Ulterior, procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

Ieri, instanţa a hotărât ca cei doi inculpaţi să rămână în continuare în arest la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS