10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) SUA: Atentat transmis Live pe internet. Zece oameni au murit

(VIDEO) SUA: Atentat transmis Live pe internet. Zece oameni au murit

-

Un tânăr alb înarmat a deschis focul sâmbătă într-un supermarket din Buffalo, statul New York, şi a omorât cel puţin 10 persoane, majoritatea afro-americani, FBI-ul anunţând că investighează o crimă rasistă în acest caz, potrivit CNN.

”Investigăm acest incident atât ca infracţiune motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial”, a declarat Stephen Belongia, agent special al FBI din Buffalo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Presupusul ucigaş a fost arestat imediat la faţa locului, iniţial urmărit penal pentru ”crimă cu premeditare” şi închis. Este vorba despre un tânăr de 18 ani care avea o vestă antiglonţ, o cască şi o cameră pentru a-şi transmite crima în direct pe internet, au anunţat poliţia locală şi autorităţile judiciare.

Şeful poliţiei din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că ”zece persoane au fost ucise” şi alte trei au fost rănite. Unsprezece erau de culoare şi doi erau albi, într-un cartier cu populaţie majoritar afro-americană din Buffalo.

Atacatorul a început să-şi transmită crima pe platforma Twitch, care s-a declarat ”devastată” şi a promis ”toleranţă zero faţă de orice formă de violenţă”.

Reţeaua de socializare a dat asigurări într-un comunicat de presă că conţinutul a fost şters ”la două minute” după începerea difuzării şi contul atacatorului a fost ”suspendat definitiv”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS