9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment„Hoţul manierat” de la BRD a rămas neidentificat

„Hoţul manierat” de la BRD a rămas neidentificat

Poliţiştii doljeni încă îl caută pe bărbatul care a jefuit o agenţie BRD din centrul municipiului Craiova, în plină zi, pe 25 ianuarie 2019. Bărbatul a furat, sub ameninţarea unui pistol, suma de 16.000 de lei. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se observă că suspectul s-a şters pe picioare înainte de jaf. Acesta este motivul pentru care a fost botezat „hoţul manierat”.

Au trecut trei ani şi patru luni de când un bărbat mascat jefuia o agenţie BRD din centrul Craiovei. S-a întâmplat ziua, în jurul orei 14.00. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, jaful a fost anunţat prin 112 pe 25 ianuarie 2019, în jurul orei 14.30.

„Am fost sesizați cu privire la faptul că într-o agenție bancară din Craiova a pătruns o persoană cu faţa acoperită, care, sub amenințarea unui obiect ce părea a fi pistol, și-a însușit o sumă de bani din casierie, după care a dispărut într-o direcție necunoscută“, au precizat atunci oamenii legii.

Aceştia din urmă au stabilit, după comiterea jafului, că agenţia băncară nu avea angajat un agent de pază.

Suspectul a fost poreclit „hoţul manierat”

În momentul jafului, în agenţia bancară se aflau două angajate. Asupra acestora, au mai susţinut poliţiştii, nu au fost exercitate acte de violență. O cameră de supraveghere l-a suprins pe bărbat când a intrat pe uşa agenţiei bancare. Bărbatul s-a şters pe picioare la intrare, după care a dus mâna spre buzunarul hainei. Cel mai probabil acela a fost momentul când a scos pistolul.
După primele cercetări s-a stabilit că atacatorul a furat din casierie aproximativ 20.000 de lei. Ulterior, s-a constatat că suma furată a fost de 16.000 de lei.

Întrebaţi dacă au reuşit să dea de urma autorul furtului, poliţiştii doljeni au explicat că încă se fac cercetări pentru identificarea bărbatului.

„Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorului, tragerea sa la răspundere penală şi recuperatea prejudiciului”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Tâlhăria calificată

Potrivit Codului Penal, tâlhăria calificată reprezintă tâlhăria săvârşită în anumite împrejurări. Este vorba de tâlhăria comisă prin folosirea unei arme ori substanţe explozive sau de o persoană mascată, tâlhăria comisă în timpul nopţii sau prin violare de domiciliu ori sediu profesional. Tâlhăria calificată se pedepseşte cu închisoarea de la trei la zece ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS