13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat reţinut după ce a încercat să tâlhărească o bătrână

Bărbat reţinut după ce a încercat să tâlhărească o bătrână

Un bărbat cu mască chirurgicală pe faţă şi înarmat cu un cuţit, care a intrat în casa unei bătrâne din Pârteşti şi a încercat să-i ia banii prin ameninţări, a fost arestat preventiv şi este cercetat pentru tentativă de tâlhărie calificată, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, citat de Agerpres.

Potrivit cercetărilor efectuate în acest caz, s-a stabilit că în data de 7 mai bărbatul a pătruns fără drept în gospodăria unei bătrâne de 88 de ani ce locuieşte singură, aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate, din cauza vârstei şi stării de sănătate, respectiv cu deficienţe locomotorii.

Ulterior, bărbatul a intrat în interiorul locuinţei, unde, cu faţa acoperită, s-a apropiat de aceasta şi prin ameninţare cu un cuţit i-a solicitat să-i dea banii pe care-i deţine.

Anchetatorii spun că, având prezenţă de spirit, femeia a apucat cu mâna dreaptă cuţitul care era îndreptat către ea, tăindu-se în palmă, iar cu mâna stângă i-a îndepărtat bărbatului masca chirurgicală care-i acoperea faţa, precum şi fesul purtat pe cap, fără însă a-l putea recunoaşte pe acesta, observând doar că purta pantaloni scurţi de culoare închisă, deoarece picioarele în partea de jos erau descoperite. Bărbatul şi-a pus fesul la loc pe cap, a prins-o cu mâna de faţă pe femeie provocându-i leziuni, cerându-i în continuare să-i dea toţi banii pe care îi are.

Bătrâna l-a păcălit să iasă din casă

Pentru a reuşi să scape de agresor, femeia l-a minţit pe acesta că sumele de bani le ţine într-un borcan ascuns în afara locuinţei, cerându-i să îl urmeze pentru a-i arăta locul exact.

Astfel, sprijinindu-se de obiectele din jur şi fiind urmată îndeaproape de agresor, femeia a reuşit să iasă din locuinţă, moment în care a început să strige după ajutor, strigăte care au alarmat vecinii şi l-au speriat pe inculpat care a fugit, părăsind curtea locuinţei.

Faţă de bărbat s-a dispus, pe 8 mai, măsura reţinerii pentru 24 ore, iar pe 9 mai judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea de arestare preventivă şi a dispus emiterea unui mandat pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS