12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCântăreţul Arno, o legendă a muzicii pop-rock a murit

Cântăreţul Arno, o legendă a muzicii pop-rock a murit

Cântăreţul Arno, o legendă a muzicii pop-rock belgiene, a murit sâmbătă. Acesta avea 72 de ani și suferea de cancer, informează AFP, citat de Agerpres. El a devenit celebru pentru vocea lui răguşită cu accent flamand, coafura lui mereu dezordonată şi excesele sale din viaţa privată.

Artistul belgian a fost comparat uneori în ţara lui natală cu Alain Bashung şi cu Tom Waits. El a anunţat în februarie 2020 că suferea de un cancer al pancreasului.

„Ne va lipsi tuturor. Însă, va fi mereu alături de noi graţie muzicii sale, care l-a ajutat să reziste până la sfârşit”, a declarat agentul său, Filip De Groote.

Arno s-a născut pe 21 mai 1949 în Ostende, oraş de pe coasta flamandă a Belgiei. Acesta a rămas foarte ataşat de orașul său, care l-a evocat în multe dintre cântecele sale. Arno Hintjens a debutat în cadrul grupului TC Matic în anii 1980 cu cântecul „Putain, putain”. Cântecul a fost reluat recent în duet alături de un alt artist belgian celebru, Stromae.

„Era un imens cântăreţ şi poet“

După destrămarea grupului TC Matic, Arno a devenit apoi cunoscut publicului larg în calitate de artist solo, graţie unor cântece precum „Les yeux de ma mere”.

„Era un imens cântăreţ şi poet, un monument naţional belgian. Şi un monument al Europei prin intermediului cântecului ‘Putain, putain’. A plecat dintre noi în momentul în care avem nevoie cel mai mult de Europa”, a declarat Boris Vedel, directorul festivalului Printemps de Bourges.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS